Varázslatos gyulladáscsökkentő?!

A táplálékod legyen az orvosságod, az orvosságod legyen a táplálékod.

(Hipokratész)

A kurkuma (Curcuma longa) kiváló fűszer- és gyógynövény.

A népi gyógyászatban többféle panasz kezelésére alkalmazzák sikerrel. A kurkuma aktív hatóanyaga a kurkumin, egy narancssárga színű olaj.

KURKUMA – INDIAI SÁFRÁNY

Curcuma longa fűszer- és gyógynövényként ismert leginkább a világban. Angol neve: turmeric, míg a magyar népies neve: Indiai sáfrány. Indonéziában, Kínában és Indiában termesztik, ahol a növény aromás, gyökérszerű szárát porrá zúzzák össze. A gyökér aktív hatóanyaga a kurkumin, egy narancssárga színű olaj. Fűszernövényként (az “élet fűszere”-ként tartják számon), festékanyagként is használják a kurkumát, de nem csak a gasztronómia terén arat sikereket, hanem gyógynövényként is elég sokoldalúan alkalmazható.

Indiában már évezredek óta ismerik és használják, innen indult világhódító útjára. Sokáig a jómód jelképének tartották. Indiából kereskedők hozták be Európába és az ókori Görögországba. Sárga gyömbérnek először a görögök nevezték el, és csak a 18. század második felében kapta meg mai nevét.

Fűszerként egyedi aromája és színe miatt kedvelt (kellemes ízt és színt kölcsönöz a rizsnek, vagy levelesnek, de halételekhez is kiváló) . A kurkuma használata a legegyszerűbb megoldás, hogy indiai ízeket csempésszünk ételeinkbe.

TUDTAD?

https://youtu.be/-yy3CNd_B1Y Az ízületi gyulladásban szenvedőknek  sok kellemetlen tünetét képes lecsökkenteni. A kurkumin antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik.  A kurkumin nem okoz mellékhatásokat, míg az ízületi gyulladásra szedett gyógyszerek igen.   A kurkumin sokat dolgozik a porcok védelme érdekében, ami viszont az ízületek számára jelent védelmet. A kutatások kimutatták, hogy a gyulladás minden krónikus, degeneratív betegség gyökere.  A kurkumin képes megelőzni és legyőzni nemcsak az ízületi gyulladást, hanem más betegségeket is, mint például Alzheimer-kór, szív- és érrendszeri megbetegedések, rák, sclerosis multiplex vagy éppen cukorbetegség.Forrás: https://gyogyszernelkul.com/a-kurkumin-az-egyik-legjobb…/

Tudtad a Kurkumáról?

Zsírban oldódik jól, tehát zsírt tartalmazó ételek fogyasztásával egyidejűleg érdemes bevenni

Hozzájárulhat a bélrendszer megfelelő működéséhez, az emésztéshez az intesztinális (Bélhez tartozó, béllel kapcsolatos)komfortérzéshez

Segíthet a normális májműködés támogatásában

Hozzájárulhat az emésztő testfolyadékok termelésének stimulálásához

Támogathatja a májat és az epefunkciót

Segíthet fenntartani a tüdő és a felső légutak egészségét

Támogathatja az idegrendszer működését.

Epehajtó hatása miatt epeköves betegeknek nem javasolt.

Véralvadásgátló szereket szedőknél fokozhatja a vérzések kockázatát. 

Terhesek nem szedhetik az esetleges méhösszehúzó hatása miatt.

Hatóanyagok
3 kapszulában              mennyiség
 
Kurkuma:                           2100 mg

Kurkumin tartalom:            210 mg

 

Összetevők : 

Kurkuma gyökér por (Curcuma longa), hidroxi-propil-metil-cellulóz kapszula, csomósodást gátló anyag: zsírsavak magnézium sói.